Nyitvatartás: H-P 8:30 - 17:00 h.
Kérjen ajánlatot:

Fém toll

Az emberi értelem kifejeződése a beszéddel, a zenével és a rajzokkal kezdődött!

Az első barlangrajzokat kb, 60.000 évvel ez előttire tesszük, amelyeket a művészet legősibb nyomaiként tartjuk számon. Az értelmes embernek mindig volt késztetése, hogy a benne rejlő gondolatokat, tapasztalatokat úgy örökítse meg, hogy azokat az utána jövő generációkra hagyományozza. Az emberi evolucióban az írás kialakulása döntő tényező volt az információk továbbítása, megőrzése érdekében. A tinta és a papír feltalálás egyre hatékonyabb és gyorsabb adatátvitelt biztosított. A legújabb korban az általános írásbeliség komoly igényt támasztott egy mindenki számára elérhető, olcsó és hatékony íróeszköz feltalálása iránt!

Bíró László (1899-1985)

Büszkék lehetünk, hogy a golyóstoll megalkotását a magyar Bíró Lászlónak köszönhetjük, aki 1938-ban megvalósította a tintát egyenletesen adagoló acélgolyós fémtollat! Fém golyóstolla kereskedelmi forgalomba 1945 októberében, New York-ban került, mai áron megközelítőleg 20.000 Ft-os áron!

Bíró László fémtollát az amerikai hadsereg is rendszeresítette, így rövid időn belül számos országba jutott el.

Mára olyan mindenhol használatos, napi termék vált, amely úgy nélkülözhetetlen, hogy jelenlétét szinte észre sem vesszük! Vagy mégis?

A marketing „felfedezése” és a legújabb kutatások után tudjuk, hogy a fémtoll tarthat számot a leghatékonyabb reklámeszköz címére is!

A nap szinte minden órájában a kezünk ügyében lévő íróeszközön elhelyezett reklámfelület 60-150 db vizuális effektet jelent 24 óra alatt, így ez egyértelmű a dobogó első helyére repíti a fémtollat! Többen gondolják, hogy napjaink digitális forradalma megváltoztatta az üzenetküldés eszközeit, de a számítógépek, laptopok előtt ülők kezében továbbra is ott látjuk a jól ismert fémtollat! Persze a fémtoll sem állt meg a fejlődés útján, manapság már több olyan funkcióval is rendelkezik, ami alkalmazkodik korunk kihívásaihoz, mint pl, a touch végződés, vagy mobil tartó kiegészítő!

Talán kevesen tudják, hogy a fémtollaknak is van élettartalma, mégpedig ezt méterben mérik!

A fémtollak betétjében lévő tintát a tollbetét hegyébe épített acélgolyó szabályozza! Minél jobb ennek minősége és precíziós beépítettsége, a fémtoll annál több métert ír, tehát az élettartalma hosszabb! Átlagos tollak 600-800-at, a legjobb minőségűek akár 5000 folyómétert is írnak!  Így a fémtoll legkisebb alkatrésze egyben a legfontosabb is!

Mit szólna hozzá, ha azt ígérnénk, ügyfelei, munkatársai arcára biztosan örömet és mosolyt csalunk?

Egy rövid regisztrációt követően megkaphatja a legfrissebb reklámajándék híreket, trendeket, újdonságokat, akciókat!