Nyitvatartás: H-P 8:30 - 17:00 h.
Kérjen ajánlatot:

Emblémázás

Általános tudnivalók

Tapasztalatainkra hagyatkozva már egy promóció tervezésekor a termékötletek mellé emblémázási tanácsokkal is szolgálunk, figyelembe véve magát a terméket, a célcsoportot és a promóció célját. Az általunk forgalmazott reklám- és ajándéktárgyak emblémázását igény szerint elvállaljuk.

Ehhez szükségünk van: az emblémázás megrendelése, pontos leírása (mérete, elhelyezkedése, Pantone-színei) mellett a kívánt embléma vektorgrafikus formájára (fájlformátumok: cdr (CorelDraw), ai (Illustrator), eps, pdf és a logókhoz tartozó betűtípusok, amennyiben nincsenek legörbítve).

A gyártás megkezdése előtt emblémázott mintát mutatunk be jóváhagyásra, kivéve, ha utángyártásról van szó. Az emblémázás költségkalkulációja során figyelembe kell venni, hogy az emblémázás magából az emblémázás árából és az előkészítési költségekből tevődik össze (pl.: filmköltség, grafikai költség, szerszámköltség, szitaköltség, stb.).

A szállítási határidőbe kérjük, kalkulálják be az emblémázás határidejét is, amelyet minden esetben jelzünk megrendeléskor. Az előre megadott határidőt csak akkor tudjuk betartani, ha mind a megrendelés, mind az emblémázásra vonatkozó összes információ időben rendelkezésünkre áll. Amennyiben az emblémázásra vonatkozó információkat a megrendeléstől eltérő időben bocsátják rendelkezésünkre, úgy a szállítási határidő módosítását fenntartjuk (de természetesen előre jelezzük a hiányzó adatok átadásakor).

 

 

Ajándékok céglogóval ellátva

Ajándékot mindenki szeret kapni, ha van rá alkalom, és még nagyobb meglepetés, ha nincs rá ok. Az ajándék akkor is ajándék, ha reklámmal kapcsolható össze. Nem véletlen, hogy a logózott reklámajándékoknak mindig is nagy sikere volt! A céglogóval ellátott ajándékok egész évben kiváló lehetőséget biztosítanak, hiszen számtalan alkalom van arra, hogy meglepjük velük az üzletfeleket, partnereket, vendégeket vagy a vásárlókat.

A reklámajándékot ünnepekhez kapcsolódóan, akciók, promóciók alkalmával, különleges termékek bevezetéséhez is lehet mellékelni vagy hűséges ügyfeleket is meg lehet vele örvendeztetni.

céglogóval ellátott ajándék lehetőségek sora végtelen! Annyi biztos, hogy az emblémázott reklámajándékokat nem érdemes lehagyni a különféle események szervezési teendőinek listájáról. Nincs is ennél egyszerűbb módja a cég, szolgáltatás, termék reklámozásának!

Egy hasznos, vicces vagy dekoratív logózott reklámajándék mindig jó ötlet!

Emblémázási eljárások

Kerámia, porcelán, üveg emblémázása

Bögréket és üvegpoharakat magas hőfokon beégetett kerámia- illetve üvegfesték felhasználásával lehet dekorálni, emblémázni. Az eljárás részleteiben hasonló a szitanyomáshoz, mivel a grafikát (a különböző színkivonatokat) szitára világítják, a kerámiafestéket pedig ezen keresztül egy speciális papírra nyomják. Miután az összes színt felhordták erre a felületre, kap egy lakkréteget, melynek segítségével a matrica leáztatható a papírról, majd ezt kézzel felhelyezik a bögre palástjára. Ezután kerül a bögre a kemencébe, ahol magas hőmérsékleten (kb. 750 °C) a festék a bögrén lévő mázzal erős kötést hoz létre, a lakkréteg pedig nyom nélkül leég. Ezzel az eljárással direkt színes grafika és színes kép is elhelyezhető a bögrén. A festékek csak korlátozott színekben léteznek, emiatt a különböző Pantone-színárnyalatokat nem lehet pontosan „kikeverni”, és color képek esetén is számolni kell tónus- illetve színváltozással. Léteznek úgynevezett hidegfestékek, melyeket körülbelül 150 °C-on hőkezelnek a kerámiára. Ezek színválasztéka teljes, hátránya viszont, hogy fémtárggyal lekaparható a felületről (mosogatás és normál használat nem károsítja).

Kerámia emblémázásánál lehetőség van üvegfestékkel való tamponnyomásra is. Ez a technológia olcsóbb, azonban hátránya, hogy a logó maximum 4 x 4 cmn lehet, a színek száma az embléma és anyag minőségétől függ. 2 direktszínes embléma ajánlott, de lehetőség van 4-5 színes embléma elkészítésére is. Ennél a technológiánál hőkezelés nincs, csak száradási idő, amely 1 nap. A terméket mosogatógépben tisztítani nem ajánlott az embléma kopása miatt.

Hímzés

Textíliák emblémázására használatos eljárás. A hímzést számítógép-vezérelt automata hímzőgépek végzik. A hímzéshez egy speciális szoftverrel programot kell készíteni (hímzőprogram). A hímzési folyamat során az embléma színenként kerül a termékre, mely végül egy tartós, exkluzív megjelenési formát eredményez. Lehet közvetlenül a tárgyra hímezni, esetleg varrott vagy ragasztott flekkekre készíteni a mintát. Ez utóbbi akkor hasznos, ha a textíliát nem lehet egy rétegben hímzőkeretbe feszíteni (pl. ingzsebek esetében közvetlen hímzéssel összevarrnánk a zsebet). Ebben az esetben az emblémát utólag kell felvarrni az emblémázandó termékre. Hátránya, hogy a Pantone-skála színeit csak közelíteni lehet (fonalak korlátozott színekben léteznek), nagyon kis méretű grafikai elem nem jeleníthető meg.

Szitanyomás

Alapvetően textil- és papírtermékek emblémázására alkalmazható eljárás, de műanyagok, fémek feliratozása is megoldható ezzel a technológiával. Pl. tollak, esernyők, hátizsákok, pólók, stb.

A szitanyomás folyamata:
Az emblémázás szitanyomósablonon – egy fa- vagy fémkeretre kifeszített hálószerű anyag, ún. szitaszövet – keresztül történik, amelyen a grafikai elemek (üres szitaszemek) kialakítása fotokémiai eljárással, fényérzékeny filmen keresztül történik. A szitaszövet felületére felhordott festéket gumi- vagy műanyag kés segítségével préselik át szitán, az üresen maradt szitaszemeken keresztül, a nyomathordozóra, pl. pólóra. A szitanyomás készülhet közvetlenül a termékre (ha az sík felület, vagy ki lehet síkba teríteni, pl.: ernyő, póló, naptár), vagy egy közvetítő anyagra (transzfernyomás), melyről vasalással kerül a textíliára a festék. A szitanyomat, mivel a hálón lévő szitaszemek rendkívül aprók, igen részletgazdag lehet. Ez a technológia a különböző anyagok és termékek széles körében alkalmazható.

Transzfernyomás

A transzfer technológia külön ágazata a szitanyomásnak, ami egyre nagyobb tért hódít, így olyan termékeket is meg lehet emblémázni, akár color nyomattal is, ami alakjánál fogva síkban nem fektethető le, vagy ahol több szín illesztése nehezen oldható meg. Ennél az eljárásnál a kívánt logót vagy képet speciális transzfer papírra nyomtatjuk ki. Ezután magas hőfokon elhelyezzük a logót a kiválasztott nyomási pozícióba. A transzfernyomás kiváló megoldás természetes, illetve kevert textíliák emblémázására is. Legnagyobb előnye, hogy így lehetséges bonyolult emblémákat precízen emblémázni, a kiválasztott Pantone-szín megtartásával egyidejűleg.

A tamponnyomás

Műanyag, bőr, műbőr, papír, fa és fém termékek emblémázására szolgáló eljárás. Kis méretű nyomatok készítésére alkalmas, nagy pontossággal és jobb felbontással lehet a nyomatokat elkészíteni, nem csak sík felületre. Az emblémát színekre bontva filmre kell vinni, majd az utóbbi felhasználásával klisét kell készíteni. Az emblémát egy nyomólemezre (klisé) világítják le, majd ezt a lemezt előhívják.

Az eljárás végeztével a klisén egy minimális mélyedés keletkezik, amit a tamponnyomó gép festékkel tölt fel, majd egy szilikon alapú puha gumi segítségével a vékony festékréteget viszi át az emblémázandó termékre. A festék száradási ideje festéktől függően 6-24 h. 
A tampongumi rugalmassága miatt ívelt, hengeres felületekre is lehet nyomatot készíteni.

Gravírozás (mechanikus és lézer)

Napjaink legfejlettebb emblémázási módja a lézergravírozás. Itt a logó felületi mélysége századmilliméterekben mérhető a korábbi mechanikus eljárásokhoz képest. A termék felülete gyakorlatilag az eljárás folyamán megég és így alakul ki az embléma. Kisméretű logó esetén is pontos. Ennél a technológiánál színek használata nélkül készül az embléma, maga a termék színe lesz a logó alapja. Főleg fém és fa termékek emblémázására alkalmas.

A gravírozás egyik változata a 3D gravírozás. Az eljárás lényege, hogy az üvegtömb belsejében apró, a lézer fókuszpontjában létrehozott, mikro-robbanás okozta buborékok alkotják az emblémát.

Gyantás matricák

Kulcstartók, tollak és más sík felületű termékek (mappák, gyűrűs kalendáriumok) egyedi dekorálására szolgál. Két fő változata:
Sík, színezett és műgyantával bevont matrica: 
Öntapadó papír- vagy vékony fémhatású fóliára készül a nyomat, a grafikától függően tamponnyomással vagy digitális nyomással. Az öntapadó fóliát ezután pontosan méretre vágják plotterrel, és kap egy műgyanta réteget, végül felragasztják a tárgyra. 

Fém, dombor hatású matrica: 
Vékony fémfóliából készül, melynek hátoldala szintén ragasztóval bevont (öntapadó). A fóliába préselik a grafikát és a háttér raszterezését. Ezután lehet a grafikát vagy annak egyes elemeit színezni (tamponnyomással), és gyantázni. E két művelet el is hagyható.

Műgyantázás:
Az eljárás során a gyanta egyenletesen elterül a nyomtatott, riccelt matrica felületén, kristályos, fényes hatást keltve. Száradási ideje 1 nap.
A logót matricaként viszik fel, amire 2 komponensű epoxi gyanta kerül. Ez a gyantaréteg egy szép átlátszó buborékot képez a logó felett.
A gyanta nem csupán kristály tiszta, de megvédi az emblémát a karcolódástól, mindemellett egy harmadik dimenziót is képez. Ellenáll az UV sugaraknak és más környezeti hatásoknak. Ezzel az eljárással kezelt matricák nem sárgulnak, rendkívül rugalmasak és
megakadályozzák a nyomatok fakulását, így tartós marad az emblémánk.

Dombornyomás

Bőr, jó minőségű műbőr, papírtermékek emblémázására szolgáló eljárás. A logóról készül egy véset, melyen az embléma tükörképe jelenik meg. Ezt a vésetet egy présgépbe befogják, felhevítik a szükséges hőmérsékletre, majd megfelelő nyomóerővel belepréselik a tárgyba. Ekkor megjelenik a minta lenyomata. Lehetőség van a nyomat színezésére, ha a szerszám és a termék közé speciális fóliát helyeznek. Ebben az esetben a lenyomat olyan színű lesz, mint a fólia (pl. ezüst, arany).

Ofszetnyomtatás / Offset printing

Papír alapanyagú termékek nyomdai úton történő emblémázása (pl.: papírtáskák, borítékok). Ezzel az eljárással készülnek egyéb promóciót kísérő, azonban nem az ajándéktárgy kategóriába tartozó termékek, többek között prospektusok, szórólapok, leafletek, plakátok, ügyviteli nyomtatványok, stb.

Három az egyben egérpad!

Gondban van, milyen reklámajándékkal rukkoljon elő legközelebb, amit ügyfeleinek, partnereinek, vásárlóinak adhat? Válasszon olyan dolgot, amit valóban tudnak használni, amire szükségük van, és amivel megkönnyíthetik a hétköznapokat!

Mi most pontosan ilyen reklámajándékot ajánlunk, a három az egyben egérpadot! Mitől más ez az egérpad, mint a többi, hagyományos? Ahogyan az a nevében is szerepel, nem csupán egérpadról van szó, hanem egy több funkcióval bíró használati tárgyról.

három az egyben egérpad, speciális mikroszálas anyagának köszönhetően nem csupán az egér mozgatható akadálytalanul az egérpadon, de törlőkendőként is használható. Csak egy mozdulat, és máris eltüntetheti a port a számítógép monitorjáról. Rögtön kéznél van, és ha nem használja, újra egérpad lehet belőle.

Mit tud még a három az egyben egérpad? A számítógép billentyűzetére is terítheti, hogy megvédje azt a portól. A billentyűzet könnyen és gyorsan porosodik, ami a gép működését rontja, megrövidíti az életét, így igen praktikus kellék.

Ismerje meg ezt a praktikus reklámajándékot, és érjen el vele sikereket! Ha Önnek elnyerte a tetszését, partnerei is szeretni fogják!

Népszerűsítse vállalkozását szezonális reklámajándékokkal!

Napjainkban a vállalkozások nagy része különféle modern marketingeszközöket használ, hogy népszerűsítse termékeit vagy tevékenységét. Az egyik legjobb lehetőség a reklámajándékokbanrejlik, melyeket a cég arculati elemeivel, logójával látnak el.

Reklámajándékok terén érdemes kicsit elrugaszkodni a megszokott sémáktól, és egyedi ötletekben gondolkodni. Az ügyfelek értékelik a változatosságot, ezért ne csak bögréket és kulcstartókat készíttessünk, igazodhatunk például az évszakokhoz is, így akár nyári időszakban promotálhatjuk vállalkozásunkat nyári felsőruházattal vagy törölközővel!

Egy cég logójával ellátott ajándék törölköző jelentős marketingértékkel bír, legfőképp akkor, ha igényesen kidolgozott minta található rajta, hiszen a strandokon használva messziről is sokan láthatják.

A felsőruházat, mint reklámajándék szinte elengedhetetlen egy cég népszerűsítésének szempontjából, de ebben az esetben is ajánlott figyelembe venni az évszak körülményeit, ezért nyáron inkább az ajándék pólóklegyenek középpontban, ősszel és télen pedig a pulóverek, esőkabátok!

Döntsön Ön is a szezonális reklámajándékok mellett, és bátran keressen fel minket!

Mit szólna hozzá, ha azt ígérnénk, ügyfelei, munkatársai arcára biztosan örömet és mosolyt csalunk?

Egy rövid regisztrációt követően megkaphatja a legfrissebb reklámajándék híreket, trendeket, újdonságokat, akciókat!